رئیس بخش جانوران سمی موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی با اشاره به تولید نیمهصنعتی پادزهر عنکبوتهای سمی در این موسسه گفت: در صورت نیاز کشور، ظرفیت تولید صنعتی این نوع از پادزهرها در موسسه رازی وجود دارد.
دکتر ناصر محمدپور با اشاره به تولید سرمهای درمانی از جمله سرمهای درمانی ضد مارگزیدگی و عقرب زدگی در موسسه رازی اظهار کرد: پادزهرها محصولاتی استراتژیک محسوب میشوند چراکه جانوران سمی هر کشور فون مخصوص به خود را دارند که پادزهر آن در سایر مناطق جغرافیایی کاربرد ندارد.
وی افزود: در صورتی که این پادزهرها در کشور تولید نشود، نمیتوانیم آن را از خارج به کشور وارد کنیم، چراکه پادزهرهای تولید شده در سایر نقاط دنیا علاوه بر اینکه ظرفیت پایینتری داشته و مانند تولیدات موسسه رازی هگزاوالان نیستند، قابلیت خنثیسازی گزشهای این منطقه را ندارند.
رئیس بخش جانوران سمی موسسه رازی با بیان اینکه در صورت نبود این پادزهرها برای اکثر افرادی که دچار گزش میشوند، مرگ حادث میشود، خاطرنشان کرد: به دلیل تولیدات باکیفیت موسسه رازی، خوشبختانه حتی یک مورد مرگ و میر بر اثر گزیدگی در صورت استفاده از این پادزهرها، در کشور گزارش نشده است.
دکتر محمدپور با اشاره به اینکه پادزهرها از نظر اقتصادی نیز ارزش بسیار بالایی دارند، گفت: قیمت جهانی هر ویال پادزهر 400 دلار است و حدود 200 هزار ویال پادزهر سالانه در موسسه رازی تولید میشود که رقم بسیار بالایی است و ارزش اقتصادی زیادی برای کشور ایجاد میکند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه عنکبوت نیز از دیگر جانوران سمی کشور محسوب میشود، اضافه کرد: 2 گونه عنکبوت سمی و خطرناک (بیوه سیاه و پشت قرمز) در کشور وجود دارد که در همه جای ایران یافت شده و امکان گزش آن وجود دارد.
دکتر محمدپور با بیان اینکه گزش این عنکبوتها سبب بستریشدن مصدومین در بیمارستان میشود، تصریح کرد: در این زمینه پادزهری در مقیاس نیمهصنعتی در موسسه رازی تهیه شده که در صورت نیاز کشور به صورت صنعتی تولید خواهد شد و در اختیار مراکز بهداشتی قرار داده میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.